Ons team

Wij staan voor u klaar!

Birgit Francois
Birgit FrancoisDierenarts Kleine huisdieren

Birgit beëindigde in 2004 haar studies aan de Gentse universiteit, specialisatie gezelschapsdieren. Meteen daarna begon zij als dierenarts in het familiebedrijf van haar schoonfamilie. Ze bouwde samen met Roger de kleine huisdieren op. De praktijk groeide, waardoor Birgit nu al haar ervaring kan delen met de nieuwe collega’s. Zij heeft een zwak voor Britse Kortharen, waaronder haar eigen lieve Dennis.

Sofie Lippens
Sofie LippensDierenarts Kleine huisdieren

Sofie studeerde in 2015 af in de richting gezelschapsdieren en kwam na een korte interim in augustus 2015 in onze praktijk terecht. Ze is afkomstig uit Nieuwpoort, maar al snel voelde ze zich helemaal thuis in de praktijk. Naast haar voorliefde voor konijnen, ontwikkelde ze ook een bijzondere interesse in weke delen chirurgie. Haar katje Elly is haar oogappel. Uiteraard zorgt ze ook voor haar 2 lieve konijntjes Fred en Wilma!

Amber Bossy
Amber BossyDierenarts Kleine huisdieren

Amber studeerde af in 2017. Nadat ze enkele maanden ervaring heeft opgedaan, kwam ze bij ons in de praktijk terecht. Ze heeft ervaring in zowel de grote als kleine huisdieren, maar specialiseert zich nu verder in de gezelschapsdieren. Haar katjes Diddl en Gini zijn haar allergrootste lievelingen.

Sofie Van Rie
Sofie Van RieDierenartsassistente

Sofie studeerde af in 2014 aan de Vives Hogeschool in Roeselare.  Sinds de zomer van 2015 versterkt zij ons team als all-round dierenartsassistente.  Sofie staat in voor de administratie van de praktijk en de zorg voor de gehospitaliseerde dieren.  Ze is altijd paraat om advies te geven over de verzorging en voeding van uw huisdier.  Ze is één van de vriendelijke stemmen aan de telefoon!  Sofie houdt van àlle beestjes, en heeft thuis varkens, kippen, poezen… die vertroeteld worden.

Nina Vandaele
Nina VandaeleDierenartsassistente

Nina behaalde haar diploma dierenartsassistente in 2017. Wij leerden Nina samen met haar trouwe viervoeter Yarko kennen in onze praktijk. Yarko maakte heel wat mee, waardoor Nina meer en meer interesse kreeg in de diergeneeskunde. Na een leuke stageperiode werd het voor Nina duidelijk dat ze heel graag bij ons aan de slag wilde. Sinds 2018 maakt ze dan ook deel uit van ons team. Je kan bij haar terecht voor allerlei vragen i.v.m. voeding, verzorging en speelgoed voor uw dier.

Roger Vandevelde
Roger VandeveldeDierenarts

Roger studeerde af in 1977 en begon onmiddellijk zijn praktijk in Sijsele. Hij combineerde de grote met de kleine huisdieren en kon de stiel met de paplepel meegeven aan zijn kinderen. Zijn echtgenote, steun en toeverlaat Roos, hielp door de jaren heen de praktijk recht te houden met al haar ondersteunende werk. Na de intrede van de jongere garde, bestaat Rogers werk  nu voornamelijk uit administratieve taken.

Dries Vandevelde
Dries VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Dries beëindigde zijn studies aan de Gentse universiteit in 2002. Onmiddellijk ging hij van start in de praktijk van zijn vader. Ook zijn echtgenote is dierenartse in haar eigen praktijk in Ardooie. Dries spitst zich toe op de grote huisdieren. Hij heeft bijzondere interesse voor de moeilijkere gevallen van inwendige ziektes bij runderen, is gecertificeerd voor het chippen van paarden en kan als geborgde dierenarts ook in Nederland aan de slag. Hij heeft algemeen een zeer brede interesse in zowel grote als kleine huisdieren.

Hannes Vandevelde
Hannes VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Hannes studeerde af in 2004, specialiteit runderen. Ook hij ging na zijn studie meteen van start in de groepspraktijk. Zijn echtgenote Birgit startte gelijktijdig met hem in de praktijk. Hannes focust zich op de grote huisdieren en heeft een bijzondere interesse in vruchtbaarheidsbegeleiding en kunstmatige inseminatie bij runderen.

Steven Vandevelde
Steven VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Steven was de jongste zoon die de praktijk kwam vervoegen, dit in 2006 na het behalen van zijn diploma aan de Universiteit van Gent. Steven ging onmiddellijk na zijn studie aan de slag in de sterke praktijk Vandevelde. Stevens interesse gaat ook uit naar de landbouwhuisdieren. Hij legt zich meer toe op de bedrijfsbegeleiding en bedrijfsproblematiek.  Hij is bovendien geïnteresseerd in schapen en geiten, met in het bijzonder de drachtdiagnose en wormpreventie.

Leis Bode
Leis BodeDierenarts Grote huisdieren

Leis leerden we kennen op de boerderij van zijn nonkel, toen hij net was gestart met zijn studies Diergeneeskunde.  Sindsdien liep hij heel regelmatig stage bij ons.  Na zijn studies begon hij meteen met zijn opleiding in onze praktijk.  Vanaf oktober 2016 versterkt Leis ons veeartsen-team “op de baan”.