Zorgaanbod

Onze diensten

Wij staan steeds klaar voor uw huisdier, zowel klein als groot!

Verdoving of anesthesie gebruiken we dagdagelijks in de praktijk; dit voor een waaier van chirurgische ingrepen, alsook voor bijvoorbeeld de sedatie van een bang of agressief dier.

We werken met de meest veilige vorm van verdoving: gasanesthesie.  Onze dieren krijgen via een masker of tube de nodige verdoving op maat.  Tijdens de ingrepen worden onze patiënten intensief gemonitord (ademhaling, hart,…).

Alvorens een dier in slaap te brengen, zullen we – in sommige gevallen – graag een kort bloedonderzoek uitvoeren.

Bij ons kunt u terecht voor preventieve chirurgie zoals sterilisatie en castratie van hond, kat, konijn,…

Ook meer gespecialiseerde operaties kunnen bij ons in de praktijk gebeuren: o.a. maagdarmoperaties, operaties aan de urinewegen, keizersnedes, tumorchirurgie,…

Voor orthopedische chirurgie komt een specialist bij ons in de praktijk opereren.  We denken dan bijvoorbeeld aan fracturen, knie- en heupproblemen,…

We proberen ons zo vaak mogelijk bij te scholen om op de hoogte te blijven van de beste manieren van anesthesie, operatie, pijnbestrijding en nazorg.

Sinds 2015 beschikken we in onze praktijk over een eigen bloedanalyse-toestel.  Op die manier kunnen we zelf bloedstalen onderzoeken, en kunnen we heel kort op de bal spelen voor het instellen van een behandeling voor onze patiënten.  Voor minder routinematige onderzoeken werken we samen met een extern labo.

Om bepaalde infectieuze aandoeningen (parvo, giardia, FIV, FeLV,…) te kunnen vaststellen, maken we in de praktijk gebruik van sneltesten.

Via microscopie kunnen we biopten analyseren, uitstrijkjes bekijken en oorontstekingen adequater behandelen.

We zien onze patiënten graag jaarlijks terug voor een grondige algemene controle en check-up.  Hiervoor wordt uw huisdier uitgenodigd met een persoonlijk kaartje!

Om een goede ziektepreventie te garanderen, adviseren wij om uw huisdier elk jaar te laten vaccineren met de nodige basisvaccins.

Opgelet! Bijkomende vaccins zijn vereist voor het katten- en hondenpension alsook de hondenschool.  Als je huisdier meereist naar het buitenland, kom dan tijdig voor het verplichte hondsdolheidvaccin!

Onze praktijk beschikt over een digitaal RX-toestel en een echograaf.  We gebruiken deze dagdagelijks voor onze diagnostiek.  Via röntgen worden zowel botstructuren als hart/longen en buikorganen in beeld gebracht.

Echografie wordt voornamelijk ingezet voor het bekijken van de inwendige organen en voor drachtdiagnose.

In de hospitalisatie is een intensive care en isolatieruimte voorzien.

We beschikken over ruime inloopkooien voor grote honden. Alle hokken worden gezellig ingericht en extra verwarmd, zodat uw huisdier snel kan herstellen in een huiselijke sfeer.

Dankzij onze camerabewaking kunnen we onze patiënten dag en nacht observeren.

In de intensive care bieden een zuurstofkooi en couveuse extra mogelijkheden in de verzorging van kritieke patiënten.

We werken samen met een specialist orthopedie en een specialist cardiologie. Zo kan u bij ons dus terecht voor preventieve en eerstelijnsdiergeneeskunde, maar ook voor verder onderzoek en specialistische behandelingen.

Wij beschikken over onze eigen wachtdienst.  Er is steeds een dierenarts van ons eigen team beschikbaar voor spoedgevallen. Wij zijn dan ook steeds bereikbaar op ons vast nummer: 050/782628.

Wij helpen graag om u wegwijs te maken in het heel erg uitgebreide voedingsassortiment. Niet alleen zieke dieren hebben baat bij voeding op maat; ook een gezond dier heeft alle belang bij aangepaste onderhoudsvoeding.

Ook onze assistentes zijn een aanspreekpunt voor allerlei vragen omtrent voeding, dieet en leuke extraatjes zoals snoepjes en speelgoed.

Veel honden en katten hebben last van tand- en tandvleesproblemen. Meestal worden deze veroorzaakt door tandplak en tandsteen.  Preventie is zeer belangrijk bij de verzorging van het gebit door o.a. poetsen, aangepaste voeding, en gezonde kauwsticks. Wij helpen u hier graag mee verder.

In sommige gevallen is echter een grondige reiniging noodzakelijk, waarbij met een ultrasone reiniger het hardnekkig tandsteen kan worden verwijderd, onder narcose.

Ook het gebit van konijnen en knaagdieren moet nauwlettend in de gaten gehouden worden. Bij een verkeerde stand kunnen de tanden blijven doorgroeien waardoor de voedselopname wordt bemoeilijkt. In ernstige gevallen kunnen zelfs wondjes ontstaan ter hoogte van de tong en wangen. Zorg zeker preventief voor voldoende knaagmateriaal zoals hooi en wilgentakken.

Op zoek naar een andere dienst?