Ons team

Wij staan voor u klaar!

Birgit Francois
Birgit FrancoisDierenarts Kleine huisdieren

Birgit beëindigde in 2004 haar studies aan de Gentse universiteit, specialisatie gezelschapsdieren. Meteen daarna begon zij als dierenarts in het familiebedrijf van haar schoonfamilie. Ze bouwde samen met Roger de kleine huisdieren op. De praktijk groeide, waardoor Birgit nu al haar ervaring kan delen met de nieuwe collega’s. Zij heeft een zwak voor Britse Kortharen, waaronder haar eigen lieve Dennis.

Sofie Lippens
Sofie LippensDierenarts Kleine huisdieren

Sofie studeerde in 2015 af in de richting gezelschapsdieren en kwam na een korte interim in augustus 2015 in onze praktijk terecht. Ze is afkomstig uit Nieuwpoort, maar al snel voelde ze zich helemaal thuis in de praktijk. Naast haar voorliefde voor konijnen, ontwikkelde ze ook een bijzondere interesse in weke delen chirurgie. Haar katje Elly is haar oogappel. Uiteraard zorgt ze ook voor haar 2 lieve konijntjes Fred en Wilma!

Céline Depoorter
Céline DepoorterDierenarts Kleine huisdieren

Céline rondde haar studies af in 2018. Het eerste jaar na afstuderen deed ze heel wat ervaring op als intern in een dierenkliniek in Brussel. Nadien startte ze in een groepspraktijk in Kortrijk maar aangezien Céline geboren en getogen is in Brugge kwam ze al snel terug om uiteindelijk bij ons te starten. Céline is perfect tweetalig, donc les francophones sont bien venus. Ze heeft een bijzondere interesse in weke delen chirurgie en wondverzorging.

Nina Vandaele
Nina VandaeleDierenartsassistente

Nina behaalde haar diploma dierenartsassistente in 2017. Wij leerden Nina samen met haar trouwe viervoeter Yarko kennen in onze praktijk. Yarko maakte heel wat mee, waardoor Nina meer en meer interesse kreeg in de diergeneeskunde. Na een leuke stageperiode werd het voor Nina duidelijk dat ze heel graag bij ons aan de slag wilde. Sinds 2018 maakt ze dan ook deel uit van ons team. Je kan bij haar terecht voor allerlei vragen i.v.m. voeding, verzorging en speelgoed voor uw dier.

Eva Lagrou
Eva LagrouDierenartsassistente

Eva vervoegt sinds 2021 ons team als dierenartsassistente. Ze is opgegroeid op een boerderij waar ze de zorg en liefde voor dieren met de paplepel meekreeg. Eva voelde zich al snel thuis bij ons in de praktijk en zal jullie met plezier goede raad geven aan de balie of telefoon. Thuis krijgt ze gezelschap van haar lieve, enthousiaste Golden Retriever Babette.

Roger Vandevelde
Roger VandeveldeDierenarts

Roger studeerde af in 1977 en begon onmiddellijk zijn praktijk in Sijsele. Hij combineerde de grote met de kleine huisdieren en kon de stiel met de paplepel meegeven aan zijn kinderen. Zijn echtgenote, steun en toeverlaat Roos, hielp door de jaren heen de praktijk recht te houden met al haar ondersteunende werk. Na de intrede van de jongere garde, bestond Rogers werk voornamelijk uit administratieve taken. Sinds 2022 geniet Roger van zijn welverdiend pensioen.

Dries Vandevelde
Dries VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Dries beëindigde zijn studies aan de Gentse universiteit in 2002. Onmiddellijk ging hij van start in de praktijk van zijn vader. Ook zijn echtgenote is dierenartse in haar eigen praktijk in Ardooie. Dries spitst zich toe op de grote huisdieren. Hij heeft bijzondere interesse voor de moeilijkere gevallen van inwendige ziektes bij runderen, is gecertificeerd voor het chippen van paarden en kan als geborgde dierenarts ook in Nederland aan de slag. Hij heeft algemeen een zeer brede interesse in zowel grote als kleine huisdieren.

Hannes Vandevelde
Hannes VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Hannes studeerde af in 2004, specialiteit runderen. Ook hij ging na zijn studie meteen van start in de groepspraktijk. Zijn echtgenote Birgit startte gelijktijdig met hem in de praktijk. Hannes focust zich op de grote huisdieren en heeft een bijzondere interesse in vruchtbaarheidsbegeleiding en kunstmatige inseminatie bij runderen. Sinds 2020 heeft Hannes zich naast de algemene gezondheid ook toegelegd op de tandverzorging van paarden.

Steven Vandevelde
Steven VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Steven was de jongste zoon die de praktijk kwam vervoegen, dit in 2006 na het behalen van zijn diploma aan de Universiteit van Gent. Steven ging onmiddellijk na zijn studie aan de slag in de sterke praktijk Vandevelde. Stevens interesse gaat ook uit naar de landbouwhuisdieren. Hij legt zich meer toe op de bedrijfsbegeleiding en bedrijfsproblematiek.  Hij is bovendien geïnteresseerd in schapen en geiten, met in het bijzonder de drachtdiagnose en wormpreventie.