Ons team

Wij staan voor u klaar!

Birgit Francois
Birgit FrancoisDierenarts Kleine huisdieren

Birgit beëindigde in 2004 haar studies aan de Gentse universiteit, specialisatie gezelschapsdieren. Meteen daarna begon zij als dierenarts in het familiebedrijf van haar schoonfamilie. Ze bouwde samen met Roger de kleine huisdieren op. De praktijk groeide, waardoor Birgit nu al haar ervaring kan delen met de nieuwe collega’s. Zij heeft een zwak voor Britse Kortharen, waaronder haar eigen lieve Dennis.

Sofie Lippens
Sofie LippensDierenarts Kleine huisdieren

Sofie studeerde in 2015 af in de richting gezelschapsdieren en kwam na een korte interim in augustus 2015 in onze praktijk terecht. Ze is afkomstig uit Nieuwpoort, maar al snel voelde ze zich helemaal thuis in de praktijk. Naast haar voorliefde voor konijnen, ontwikkelde ze ook een bijzondere interesse in weke delen chirurgie en oftalmologie. Haar katje Elly is haar oogappel.

Céline Depoorter
Céline DepoorterDierenarts Kleine huisdieren

Céline rondde haar studies af in 2018. Het eerste jaar na afstuderen deed ze heel wat ervaring op als intern in een dierenkliniek in Brussel. Aangezien Céline van Brugge is, kwam ze al snel terug en startte ze bij ons. Céline is perfect tweetalig, donc les francophones sont les bienvenus. Ze heeft een bijzondere interesse in chirurgie, wondverzorging, anesthesie en pijnbehandeling. Haar hartendieven zijn huiskat Poppy en Maine Coon Archie.

Jana Vanden Eynde
Jana Vanden EyndeDierenarts Kleine huisdieren

Jana studeerde in 2022 af aan de UGent met grootste onderscheiding. Ze kent het reilen en zeilen binnen de praktijk door de vele stages in de laatste jaren van haar opleiding. We zijn enthousiast dat ze nu ook definitief deel uitmaakt van onze praktijk. Jana heeft een bijzondere voorliefde voor echografie en weke delen chirurgie. Daarnaast is ze trotse eigenaar van haar kat Fientje en haar paard Twister.

Nina Vandaele
Nina VandaeleDierenartsassistente

Nina behaalde in 2017 haar diploma dierenartsassistente en vervoegt sindsdien ons team. Voor ons was ze geen onbekende aangezien we jarenlang met veel liefde haar huisdieren hebben verzorgd. Achter de schermen is Nina een manusje van alles. Je hoort haar ongetwijfeld aan de telefoon of voor advies aan de balie. Gaston is haar grote trots en maakt ook deel uit van ons team als mascotte! Zag jij hem al passeren op sociale media?

Daarnaast heeft ze ook een grote interesse in het gedrag van honden. Na een geslaagde extra opleiding kan je vanaf nu ook terecht bij Nina voor gedragsconsultaties.

Eva Lagrou
Eva LagrouDierenartsassistente

Eva vervoegt sinds 2021 ons team als dierenartsassistente. Ze is opgegroeid op een boerderij waar ze de zorg en liefde voor dieren met de paplepel meekreeg. Eva voelde zich al snel thuis bij ons in de praktijk en zal jullie met plezier goede raad geven aan de balie of telefoon. Thuis krijgt ze gezelschap van haar lieve, enthousiaste Golden Retriever Babette.

Roger Vandevelde
Roger VandeveldeDierenarts

Roger studeerde af in 1977 en begon onmiddellijk zijn praktijk in Sijsele. Hij combineerde de grote met de kleine huisdieren en kon de stiel met de paplepel meegeven aan zijn kinderen. Zijn echtgenote, steun en toeverlaat Roos, hielp door de jaren heen de praktijk recht te houden met al haar ondersteunende werk. Na de intrede van de jongere garde, bestond Rogers werk voornamelijk uit administratieve taken. Sinds 2022 geniet Roger van zijn welverdiend pensioen.

Dries Vandevelde
Dries VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Dries beëindigde zijn studies aan de Gentse universiteit in 2002. Onmiddellijk ging hij van start in de praktijk van zijn vader. Ook zijn echtgenote is dierenartse in haar eigen praktijk in Ardooie. Dries spitst zich toe op de grote huisdieren. Hij heeft bijzondere interesse voor de moeilijkere gevallen van inwendige ziektes bij runderen, is gecertificeerd voor het chippen van paarden en kan als geborgde dierenarts ook in Nederland aan de slag. Hij heeft algemeen een zeer brede interesse in zowel grote als kleine huisdieren.

Hannes Vandevelde
Hannes VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Hannes studeerde af in 2004, specialiteit runderen. Ook hij ging na zijn studie meteen van start in de groepspraktijk. Zijn echtgenote Birgit startte gelijktijdig met hem in de praktijk. Hannes focust zich op de grote huisdieren en heeft een bijzondere interesse in vruchtbaarheidsbegeleiding en kunstmatige inseminatie bij runderen. Sinds 2020 heeft Hannes zich naast de algemene gezondheid ook toegelegd op de tandverzorging van paarden.

Steven Vandevelde
Steven VandeveldeDierenarts Grote huisdieren

Steven was de jongste zoon die de praktijk kwam vervoegen, dit in 2006 na het behalen van zijn diploma aan de Universiteit van Gent. Steven ging onmiddellijk na zijn studie aan de slag in de sterke praktijk Vandevelde. Stevens interesse gaat ook uit naar de landbouwhuisdieren. Hij legt zich meer toe op de bedrijfsbegeleiding en bedrijfsproblematiek.  Hij is bovendien geïnteresseerd in schapen en geiten, met in het bijzonder de drachtdiagnose en wormpreventie.